torstaina, toukokuuta 24, 2007

Sarjakuvamagiaa

Arthur-lehden muutaman vuoden takainen Grant Morrison-haastattelu pureutuu sarjakuvakäsikirjoittajan maagikkohörhöpuoleen. Yli-inhimillisen mielikuvituksensa sarjakuviin ryöpyttävän miehen ajatusmaailma kulkee yhtä kosmisissa sfääreissä - jos ei niitä tosissaan otakaan, tarjoavat ne omaperäisiä näkökulmia ja kiehtovaa trippailua siinä missä miehen sarjiksetkin. Vuoden 2000 Disinfo-luentonsa (video) ja haastattelun myötä hänen maaginen maailmankuvansa on päässyt vielä syvemmälle ytimeen.

Morrison kirjoittaa Vertigolle ns. vakavampia sarjoja (WE3, Vinamarama, The Filth, The Invisibles, Flex Mentallo) joissa hän pääsee esittämään visionsa suoremmin, mutta on myös erittäin suosittu supersankarisarjakuvan puolella, mm. All-Star Superman, Batman, New X-Men, Seven Soldiers, 52. Ne on hänen mukaansa kirjoitettu tulevaisuuden supersankareita ajatellen, tarjoamaan heille roolimalleja.

Morrisonille, kuten toiselle sarjakuvamaailman maagikolle, sarjakuvat ovat olennainen magian toteuttamisen muoto. Hän on myös suunnitellut luottopiirtäjänsä Frank Quitelyn kanssa Robbie Williamsin Intensive Care -levyn kannet, joihin hän on sanonut ladanneensa maailmaa muuttavan taian, jota kaikki albumin kannen sormea koskettavat tukevat...

Tunnisteet: ,