tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Gilbertin laiskiainen

Love&Rocketsin se raskassoutuisempi veljes on julkaisemassa ensimmäisen ns. graphic novelinsa DC:n Vertigon kautta - tarkoittaen sitä, että sarja ei ilmesty lehtimuodossa, vaan asettuu jo alkujaan yksien kansien väliin. Sloth on teos nimeltään, ja ilmestysajankohta ilmeisesti tässä kuussa.

Gilbert on tehnyt Vertigolle aiemmin Grip - The Strange World of Men -minisarjan, joka on varsin iso irtiotto L&R:n Palomar-epookista. Onhan Gilbert kaikenmoisia hassutteluja L&R:n sivuilla tehnyt ja pornoa Birdlandissa, mutta Vertigon julkaisut ottavat taas uutta suuntaa. Grip on absurdismista maustetta ottava kauhumysteeri, tai jotain - ja Sloth surrealismia ja draamaa yhdistävä tarina tyypistä, joka on mielensä voimalla vienyt itsensä koomaan, ja hänen paluusta ihmisten maailmaan.






Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Juha Veltti said...

Saahan niitä kuvia isommaksi klikkaamalla...

Kun tekstin määrää vähän karsii, paljastuu sieltä alta se sarjakuvallinen rytmi, ja piirustuksellinen puolikin yllättävän miellyttäväksi.

Jaimen jumitus on ehkä mennyt taannehtivampaan suuntaan, viimeisimmät mitä häneltä olen lukenut oli jotain Whoa, Nellie - vapaapainihaahuiluja.

Aikanaan kun Love&Rocketseja säännöllisesti luki, oli Jaimen kepeyden jälkeen Gilbertin maagiseen realismiin vähän raskas asettua - siinä mielessä tiimilehti on ehkä ollut Gilbertille epäedullinen ratkaisu.

Mutta hienoa, että hän on löytänyt uutta pontta ja inspistä homminsa - siipensä kantavat paremmin ilman veljeä!

9:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home