sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

Intressien kiertokulku


Orson Scott Cardin Ender -saaga on mahtava tieteiskirjallisuustrippi - ensimmäinen, Ender, on ihan nautittava pikku kirja, mutta vasta seuraavat, jatkoksi kirjoitetut osat vievät perille huikeisiin käsitteellisesti ja filosofisesti haastaviin maastoihin. Niiden lukemisesta on niin monta vuotta, etten osaa tuon tarkempaa analyysiä tai kuvausta heittää - mutta henkilökohtaisesti ne ovat varmasti tärkeimmät tieteiskirjat, jotka olen lukenut. Voin lämpimästi suositella ihan jokaiselle aivojaan raksuttavalle eliölle ja eläjälle.

Orson Scott Cardin otin puheeksi siksi, että Cardin Ender-trilogia saa jatkoa sarjakuvana! Tai pikemmin täydennystä trilogian maailmaan. Kuvittamisesta vastaavat Dabelin veljekset, jotka ovat aiemmin muokanneet Cardin romaaneja sarjakuvamuotoon. Mutta nyt ihan uutta matskua. Kuvio on sama kuin hiljan Stephen Kingin kanssa, jonka Dark Tower ( Musta torni) -romaanisarja saa uutta lihaa uusiin tarinoihin Jae Leen kuvittamassa sarjakuvassa. Molempien projektien taustalla on Marvel Comics, jolle Card on kirjoittanut jokunen aika sitten Ultimate Ironmann -minisarjan, joka tietyistä kekseliäistä skenaarioista huolimatta oli keskinkertaista supersankarihuttua.

Jenkkiläinen sarjakuvateollisuus saanee uutta yleisöä ja nostetta crossover-tekijöiden kautta (Dark Tower -sarjakuva oli pienoinen mediatapahtuma keskiyöllä aukeavine sarjakuvakauppoineen) - elokuvan puolelta Marvelille ovat tehneet kelpotavaraa mm. Kevin Smith ja Joss Whedon. Vastavuoroisestihan elokuvateollisuus on lainannut kassamagneettinsa sarjakuvan puolelta menestyksekkäästi jo pitemmän aikaa.

Marvel uutisoi Ender -sarjakuvaa.

Marvelin sekavat Dark Tower -sivut.

Tunnisteet: ,